Thuis voetballen met een skills sportbal

Wil er vandaag even niemand voetballen? Maar jij wel? Gebruik een skills sportbal om te voetballen! Zo kun je helemaal alleen voetballen.

Wat is een skills bal?

Een skills bal is in feite een voetbal aan een touw. Aan het einde van het touw bevindt zich een handvat zodat jij het geheel vast kunt houden.

Je kunt daardoor hooghouden met de bal terwijl deze niet wegspringt. Handig om je techniek te oefenen. Een ideaal product voor de jeugdige voetballers.

Individueel techniek trainen met sportballen

Even geen vrienden die willen voetballen? Of zit iedereen thuis vanwege de huidige corona crisis? Geen probleem, voetballen kun je ook gewoon alleen.

Met een voetbal aan een touw voetbal je makkelijk alleen. Naast dat een skills bal erg leuk is, kun je er ook mee trainen. Zo staat je ontwikkeling niet stil.

Start een individuele techniek training door de bal op verschillende manieren hoog te houden. Hieronder volgen enkele voorbeelden van een training met een skills sportbal.

Techniekoefeningen met een sportbal

Als je een goede voetballer wilt worden, moet je ook je techniek trainen. De onderstaande techniekoefeningen kun je gebruiken met een sportbal.

  • Makkelijk: hou de bal hoog, vrije oefening
  • Iets lastiger: afwisselend met de linker en rechtervoet hooghouden, één keer raken met links, dan met rechts, en weer met links etc.
  • Lastig: alleen met je rechtervoet of alleen met linkervoet hoog houden. Maak het jezelf lastig door alleen je minst favoriete been te gebruiken.

Als je een oefening onder controle denkt te hebben, kun je het jezelf steeds moeilijker maken door doelen te stellen.

Begin bijvoorbeeld met het doel om tien keer hoog te houden. Lukt dit? Ga dan voor dertig keer hooghouden. Totdat je makkelijk honderd keer hooghoudt.

Ook kun je bijvoorbeeld pionnen op grond zetten. Maak een klein vierkantje waar jij binnen moet blijven terwijl je de oefening doet. Maak het vierkant steeds kleiner om het jezelf moeilijker te maken.

Wil je beter worden? Hier vind je meer voetbaloefeningen om beter te worden. Die oefeningen kun je zowel met skills sportbal als normale voetbal doen.

Waar vind je zo’n skills sportbal?

Wil jij ook je balaanname, balans en schot trainen met een skills sportbal? Dat kan iedereen. Doe het op straat of in je achtertuin.

De skills sportballen zijn verkrijgbaar bij sportballen.nl. Daar vind je alle soorten ballen aan touw. Een skills sportbal is tevens een leuk cadeau voor jouw zoon of dochter.